מקלובה

דף הבית » מתכונים » מקלובה
» מקלובה


חומרים:
1 ק"ג פרגיות מנוקות חתוכות לקוביות
3 בטטה
שמן זית
1 ק"ג עגבניות פרוסות לעיגולים
1 ק"ג בצל חתוך לרצועות דקות
1 ק"ג תפוח אדמה
מלח+פלפל+כמון+מג'יק ספייס
לרוטב:
50 גר מרגרינה
3 כפות גדושות קמח
3 כוסות ציר בשר מוכן
1 כוס רוטב עגבניות מוכן
מלח+פלפל+מוסקט

אופן הכנה:
לפרגיות:
מחממים מחבת כבדה כ 5 דקות על אש בינונית ללא שמן.
מוסיפים מעט שמן ומקפיצים את הפרגיות למס דקות לא לבש יותר מידי תוך תיבול במלח+פלפל+מג'יק ספייס, מסירים ומעבירים לקערה נפרדת.
לבצל:
מוסיפים עוד שמן ומשחימים את הבצל על האש , בסוף הטיגון מתבלים במלח,פלפל= מג'יק ספייס , מעבירים לקערה נפרדת.


בטטות:
מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
פורסים את הבטטה לפרוסות דקות בעזרת סכין או מנדולינה.
מורחים בשמן זית משני הצדדים ואופים בתנור למשך כ 7-10 דקות עד רכות.


תפוחי אדמה:
פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי של 2 מ"מ ומשרים במים עם מלח.
מייבשים היטב ומטגנים אותם, מעבירים לצלחת עם נייר סופג.


רוטב:
באותו סיר בו טוגן הבצל והפרגיות מוסיפים את השומן וממיסים.
מוסיפים את הקמח ומערבבים בעזרת מטרפה לחבר שומן וקמח.
מוסיפים את הציר ומערבבים עד לנקודת הרתיחה .
מוסיפים את רוטב העגבניות ומתקנים טיבול במידת הצורך.


הרכבת המנה:
מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
מורחים בשמן זית כלי מתאים חסין אש גבוה.
מסדרים את פרוסות הבטטה מסביב.
מעל שמים שכבת פרגיות.
מעל שכבת בצל, ושכבת עגבניות ותפוח אדמה ושוב חוזרים על השכבות.מעל הכל יוצקים את הרוטב ומכסים בשכבת עלי בטטה נוספת.
מכניסים לתנור למשך כ 45 דקות מכוסה בנייר כסף.
מסירים את נייר הכסף מחזירים לתנור למשך כ 15 דקות להזהבה.
מוציאים מהתנור מניחים להתקררות של כ 10 דקות.
הופכים בזהירות על מגש מתאים ומתענגים מכל ביס.

קרא עוד: סדנאות בישול