פילה דג בליוי טפנד זיתים וקרם שקדים במעטפת עלה כרישה על רטטוי אביבי ברוטב בטטה ועגבניות מיובשות:

דף הבית » מתכונים » פילה דג בליוי טפנד זיתים וקרם שקדים במעטפת עלה כרישה על רטטוי אביבי ברוטב בטטה ועגבניות מיובשות:
» פילה דג בליוי טפנד זיתים וקרם שקדים במעטפת עלה כרישה על רטטוי אביבי ברוטב בטטה ועגבניות מיובשות:

חומרים:
4 פילטים של דג טרי, דניס או  4 פרוסות סלמון אם בא לכם ממש להתפנק..
מלח אטלנטי+פלפל שחור גרוס+מיץ לימון
לחליטה:
2 כרישה + מלח גס
טפנד זיתים:
200 גר זיתים ירוקים מגולענים
1 מארז עלי אורגנו
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
5 שיני שום
2 כפות צלפים
5 פילטים של אנשובי
1/2 כוס שמן זית
למילוי:
1 כפית חמאה לכל פילה דג
1 כף טפנד מוכן
1 כף אבקת שקדים
לרוטב:
1 בטטה חתוכה לקוביות קטנטנות
2 שיני שום פרוסים
25 גר חמאה+מעט שמן זית
מלח+פלפל+אגוז מוסקט
1/4 כוס יין לבן
1 כף עיטורי עגבניות מיובשות
1 מיכל שמנת מתוקה
25 גר חמאה

אופן ההכנה:
כרישה:
חולטים את הכרישה במי מלח למשך כ 4 דק' . מעבירים למי קרח בסיום החליטה, מסננים היטב.


דג:
מתבלים היטב את הדג במלח+פלפל+לימון ומשרים למשך כ 7 דקות.


לטפנד:
במעבד מזון מכניסים את כל מרכיבי הטפנד ללא השמן ומעבדים עד לקבלת מרקם אחיד מוסיפים את השמן ומעבדים.


למילוי:
מערבבים בצלוחית לפי מספר המנות לפי 1 כפית חמאה+1 כף טפנד+1 כף אבקת שקדים.
ממלאים את הדג במילוי מקפלים וסוגרים בעזרת עלה כרישה , מסדרים על תבנית ומעל מזליפים שמן זית ויין לבן.
אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 190 מעלות למשך כ 7 דקות.

לרוטב:
במחבת ממיסים חמאה ושמן זית ומטגנים את קוביות הבטטה צעד לפריכות.
מוסיפים את השום ומטגנים.
מוסיפים יין לבן ומצמצמים היטב.
מוסיפים שמנת מתוקה ועגבניות מיובשות ומביאים לרתיחה כ 3-4 דקות.
מעבים עם חמאה קרה .משלימים תיבול ומגישים לצד הדג.