מרק חמישה בצלים בלחם טימין

דף הבית » מתכונים » מרק חמישה בצלים בלחם טימין
» מרק חמישה בצלים בלחם טימין


מרכיבים:
3 בצל לבן
3בצל סגול
1 כרישה גדולה
1 חבילה בצלצלי שאלוטס
1 חבילת עירית
4 שיניי שום
1 כוס יין לבן
4 כפות קמח
150 ג' מחמאה/שומן
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
עלי דפנה
פלפל אנגלי
3 כפות סוכר


לציר ירקות ועלי בצל:
3 גזרים חתוכים גס
2 בצלים עם קליפות בצלים חתוכים גס
1 שורש סלרי +עלים חתוכים לקוביות גסות
1 שורש פטרוזיליה +עלים חתוכים גס
מלח אטלנטי+פלפל שחור גרוס
עלה דפנה+פלפל אנגלי +חופן עלי תימין+חופן עלי פטרוזיליה


ללחם:
1 ק"ג קמח
כף (12 גר') שמרים יבשים
2 כפות עלי תימין
כף שטוחה מלח
כף סוכר
כף שמן
2 ורבע כוסות מים

שוטפים היטב את קליפות הבצלים מוסיפים לסיר ומביאים לרתיחה.
מתבלים מנמיכים להבה ומבשלים כ שעה מכפים לכלוך ושומן.
חוצים את הבצלים וחותכים לרצועות.
בסיר נפרד, כבד וגבוה, מניחים שומן ומחממים.
מוספים את כל הבצלים, למעט העירית.
מטגנים עם סוכר עד לגוון חום, וכאשר מגיעים לגוון הרצוי, מוסיפים קמח ועושים רביכה.
את הרביכה פותחים עם יין לבן קר ומצמצמים.
מוסיפים את "נוזל הבצלים" לסיר ומרתיחים ומבשלים על סף רתיחה כ 30 דקות, עד ריכוך הבצל.
בזמן זה המרק מסמיך עקב הוספת הרביכה (במידה ולא הסמיך ניתן להוסיף קורנפלור) מתבלים במלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט.
אופן הכנת הלחם:
מערבבים את כל החומרים היבשים כולל השמן, בקערת מערבל מזון.
לשים במהירות נמוכה תוך הוספה הדרגתית של המים. עד שמתקבל בצק אחיד,
ולשים כ 10 דקות.
מעברים לקערה מקומחת ומכסים בניילון נצמד עד להתפחה.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה ולשים כדקה. אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח . מחלקים ל-8 חלקים שווים . מכדררים לכדורים חלקים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. ( מתפיחים בשנית ).
מחממים תנור ל-200 מעלות ומניחים תבנית ריקה בתחתיתו. כשהתנור חם מוזגים לתבנית מים רותחים. אופים את הכדורים כ-50 דקות עד שהם שחומים מאוד, הקרום שלהם קשה ונקישה על תחתיתם מניבה צליל חלול. מצננים על רשת.
מסירים בסכין לחם חדה את חלקו העליון של כל לחם ומרוקנים את החלק הרך.
הצעת הגשה:
להגיש את המרק בתוך כיכר לחם.